Bc. és Mgr. szakdolgozati témák 2015-2016

Posted by:

A Történelem Tanszék az alábbi témákat kínálja fel a következő akadémiai évben szakdolgozatot író hallgatóknak. Ezeken a témákon kívül természetesen az egyéni javaslatokat is várjuk. Kérünk mindenkit, hogy legkésőbb április végéig személyesen egyezzen meg a választott oktatóval a szakdolgozat témájáról.

Continue Reading →

0

Tanulmányi kirándulás 2015

Posted by:

Májusi tanulmányi kirándulás az első világháború szlovéniai, olaszországi emlékhelyeire

 A nyári szemeszter utolsó hetében, vagy a vizsgaidőszak első hetében május 7-10 vagy május 14-17. között a Történelem Tanszék tanulmányi kirándulást szervez Szlovéniába és Olaszországba az első világháború Isonzó-Piave menti, illetve doberdói emlékhelyeire.

További részletek az alábbi dokumentumban:

 

Continue Reading →
0

Felhívás

Posted by:

2015 októberében a komáromi Duna Menti Múzeum társszervezésében Komáromban zajlik a népvándorlás kora fiatal kutatóinak nemzetközi konferenciája a Hadak Útján címmel. A szervezők örömmel várnák egyetemisták bekapcsolódását a szervezésbe. Kérem azokat, akiket érdekel a téma és szívesen lenne részese a konferencia szervezőgárdájának jelentkezzen a  tanszékvezetőnél, vagy Csuthy Andrásnál a Duna Menti Múzeumban.

Continue Reading →
0

Felhívás konferencia-részvételre

Posted by:

A Duna Menti Múzeum és más társszervezők 2015. április 30-án helytörténeti konferenciát szervez, ahová várja olyan egyetemisták (volt egyetemisták) jelentkezését is, akik helytörténeti témát dolgoztak fel.

 A konferencián ezt 15 perces kiselőadásban kell ismertetni.

Kérem azokat a hallgatókat, akik szívesen vennének részt egy ilyen rendezvényen, hogy január 30-ig jelentkezzenek a tanszékvezetőnél személyesen vagy e-maliban.

Continue Reading →
0

Tanszékünk hallgatóinak sikere az FTDK-n

Posted by:

2014. november 13-án és 14-én zajlott a Selye János Egyetemen a szlovákiai és csehországi felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató felvidéki magyar diákság tudományos fóruma, a IX. Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia (FTDK), amelyen tanszékünk szép sikert ért el. A társadalomtudományi kategóriában Hajdú András az 1., Baka Patrik pedig a 2. helyet szerezte meg. Ezzel mindketten jogot szereztek a magyarországi XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) való részvételre.

A két sikeres hallgató ezen kívül a szakmai zsűri különdíjában is részesült, ...

Continue Reading →
0

Tanszékünk előadói nemzetközi tudományos konferencián vettek részt Párizsban

Posted by:

Les Soulevement – Povstanie címmel rendeztek 2014. 11. 7-8-án tudományos konferenciát Párizsban, amelyen szlovák, cseh, lengyel, magyar és francia kutatók beszéltek a szlovák nemzeti felkelés egyes aspektusairól. A párizsi szlovák intézet szervezésében megtartott konferencián a felkelés eseménytörténete mellett szóba került a német és a magyar kisebbség viszonya a felkeléshez, valamint az is, hogyan ünnepeltük az elmúlt évtizedekben ezt az eseményt, s hogyan foglalkozott azzal a történetírás.

A konferencián tanszékünket Simon Attila tanszékvezető docens és Szarka László docens képviselte, s jelezte ezzel Párizsban is, hogy a Selye János Egyetem Történelem tanszékének ...

Continue Reading →
0
Page 1 of 2 12